סרטן הערמונית 03.02.2021

צריכת קפה עשויה להיות קשורה לסיכון נמוך יותר לסרטן הערמונית

מטרת סקירה שיטתית ומטא-אנליזה זו היתה להעריך את הקשר בין צריכת קפה לסיכון לסרטן הערמונית

קפה (אילוסטרציה)
קפה (אילוסטרציה)

מטרת סקירה שיטתית ומטא-אנליזה זו היתה להעריך את הקשר בין צריכת קפה לסיכון לסרטן הערמונית. הסקירה בוצעה במאגרי המידע PubMed, Web of Science ו-Embase אחרי מחקרים מתאימים שפורסמו עד ספטמבר 2020. שני חוקרים בחנו באופן עצמאי את המחקרים וחילצו את הנתונים מהם.

התוצא העיקרי שנבדק במחקר היה התפתחות של סרטן הערמונית שסווג לפי קבוצות: סרטן ערמונית מקומי או לא אגרסיבי; סרטן ערמונית מתקדם או אגרסיבי; או סרטן ערמונית קטלני.

בסקירה הסופית נכללו 16 מחקרים שכללו 57,732 מקרים של סרטן הערמונית מתוך 1,081,586 משתתפים.

צריכת הקפה הגבוהה ביותר היתה קשורה באופן משמעותי לסיכון נמוך יותר לסרטן הערמונית. צריכת הקפה הגבוהה ביותר בהשוואה לצריכת הקפה הנמוכה ביותר היתה עם סיכון יחסי מאוחד (RR) של 0.91 (רווח בר סמך של 95%, 0.84 עד 0.98, I2 = 53.2%). היתה מגמה ליניארית משמעותית לקשר זה (p = 0.006 למגמה הליניארית), עם RR מאוחד של 0.988 (רווח בר סמך של 95%, 0.981 עד 0.995) לכל תוספת של כוס קפה אחת ליום.

לסרטן ערמונית מקומי, מתקדם וקטלני, ה-RR המאוחד היה 0.93 (רווח בר-סמך של 95%, 0.87 עד 0.99), 0.88 (רווח בר-סמך של 95%, 0.71 עד 1.09) ו-0.84 (רווח בר-סמך של 95%, 0.66 עד 1.08), בהתאמה. מטא-אנליזה זו לא הצביעה על כל עדות להטיה בפרסום.

ממצאי מחקר זה מצביעים על כך שצריכה גבוהה יותר של קפה עשויה להיות קשורה לסיכון נמוך יותר לסרטן הערמונית.

מקור:

Chen X. et al.(2021) BMJ Open. 11(2):e038902.

נושאים קשורים:  מחקרים,  קפה,  תזונה,  סרטן הערמונית
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו